az egyesület | akikre büszkék vagyunk | programok | fotóalbum | kiadványaink | elérhetőség | hírlevél

Támogatóink:
 
 
programok

Családi kirándulások:
Ezeket a kirándulásokat általában hétvégén szervezzük és egynaposak. Rövidtávúak, ami 5-10 km gyaloglást jelent. A túrák után jut még idő egy kis focizásra, tollaslabdázásra is. Gyakran piknikezünk, szalonnát sütünk, bográcsozunk. A túrahelyeket busszal, vonattal, esetleg gépkocsival közelítjük meg. Ezeket a túrákat azoknak szervezzük, akik családosan, gyermekeikkel szeretnének kirándulni, természetet járni, együtt lenni. Tapasztalatunk az, hogy ezeknek a kirándulásoknak nagy a közösség-kovácsoló és megtartó erejük.

Teljesítménytúrák:
Ezek a túrák egy és több naposak is lehetnek. A napi megteendő táv 15 km - 100 km között változhat. Ezeknek a túráknak a célja az aktív sport. Az utazás csoportosan, a jelentkezők számától függ. Azoknak ajánljuk, aki a sportos, aktív természetjárást kedvelik, szeretik a kihívásokat, a keményebb túrázást. 

Kerékpározás:
Itt a résztvevőknek feltétel a saját kerékpár, mert az egyesület ezt nem tudja biztosítani. Szervezünk egy napos túrákat és versenyeket is, de részt veszünk más egyesületek által szervezett rendezvényeken, pl.: hegyi maratonokon is. Ezt a szakágat a drótszamár szerelmeseinek ajánljuk. 

Barlangászat:
Ez egy nagyon izgalmas, bátorságot, kitartást igénylő sport, melyet minden olyan embernek ajánlunk, aki szereti az ismeretlen felfedezésének érzését. 

Táborozások:
Évente szervezünk sátortáborozást. A tábor programját a klubtagokkal közösen állítjuk össze úgy, hogy minden korosztály jól érezze magát. A táborozók ellátását pályázatokból és szponzorok adományaiból fedezzük. Ezekre a programokra mindazokat szeretettel várjuk, akik nyaranként több napot természetközelben szeretnének eltölteni.

Klubdélutánok:
Rendszeresen szervezünk klubdélutánokat. Ezeken a kötetlen összejöveteleken a természetjárással kapcsolatos előadásokat hallgatunk. Esetenként közös pikniket szervezünk, melyekkel az a célunk, hogy a tagok ne csak a hétvégi túrák során találkozzanak egymással, hanem a hétköznapokon is. Ezeket a rendezvényeket mindenkinek ajánljuk.

Ezeken a programokon felül természetesen vannak egyéb rendezvényeink is, amiket ritkábban szervezünk, és csak megfelelő előjelentkezés, érdeklődés esetén tartjuk meg. Ilyenek például a magashegyi túrák, autóbuszos városnézések, kirándulások, vagy tanfolyamok. Ezekről az aktuális menüpontban kaphatnak felvilágosítást.