az egyesület | akikre büszkék vagyunk | programok | fotóalbum | kiadványaink | elérhetőség | hírlevél

Támogatóink:
 
 
szt. Flórián Emléktúrák

 

A VII. RSOE - Szent Flórián - emléktúra kiírása

2010. május 14-16, immár hetedik alkalommal rendezi meg a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az RSOE - Szent Flórián emléktúrát a tûzoltók és más tüzes mesterségek védõszentjének tiszteletére.

Az idei túra - hasonlóan a tavaly megrendezetthez - egy vízi egy gyalogos és egy kerékpáros túranapból áll.

A túra bármely napja teljesíthetõ önállóan is vagy együttesen.

A túrára önállóan nevezhet bármely nagykorú személy, kiskorúak indulására csak szülõi felügyelettel van lehetõség. A víztúrára a hajók korlátozott száma miatt csak 85 fõ jelentkezését tudjuk elfogadni, a jelentkezés sorrendjében.

A túrára a nevezési díj 2500 Ft (hajók, evezõk, mentõmellények bérleti díja, kikötési díj + szállítási költsége). Aki csak a gyalog vagy kerékpártúrán akar részt venni annak 500 Ft. Az RSOE tagok a nevezési díjból 20% kedvezményt kapnak. A szállásdíjakat a nevezési díjjak nem tartalmazzák.

A túrára nevezést csak on-line, a http://vas.katasztrofavedelem.hu oldalon keresztül fogadunk el! A nevezésre 2010. március 17. 0900 és 2009. május 10. 0900 között van lehetõség.

A túrán való részvételnek feltétele:

1. nap: ÚSZNI TUDÁS!!!

2. nap: átlagos fizikai állóképesség.

3. nap: saját kerékpár. (kerékpár kölcsönzése nem áll módunkban)

Az idei túrán szintén állandó táborhely lesz (Szentkút Kemping és Turistaszálló, Vasvár), így nem szükséges a naponkénti költözködés, csomagszállítás. A túrán résztvevõk szállása sátorban, hálózsákban történik, ezekrõl mindenkinek önállóan kell gondoskodni. A szálláshelyen lehetõség van szállodai szobák igénybevételére, ennek intézése egyénileg történik. A szállásdíjat a helyszínen egyénileg kell fizetni. (Szentkút Kemping és Turistaszálló Vasvár, Telefon: 06/1-200-0856, Mobil: 06/30/9595-880 Fax: 06/1-200-0856, E-mail: kemping-vasvar@kemping-vasvar.hu, http://kemping-vasvar.hu)

Étkezés: helyben csak a hozott étel elfogyasztására van lehetõség (tûzrakó hely van), bolt, étterem, a városban a szálláshely közelében található.

A túra programja:

1. túranap: Vizitúra a Rába folyó egy izgalmas szakaszán (természetesen amennyiben a vízállás nagysága miatt ez veszélyes lenne, úgy sajnos a víztúra elmaradhat) Rábahídvégrõl a legszebb nevû magyar településre: Rumba . A tervezett indulás az elmúlt évihez hasonlóan idén is 11 – 12 óra körül van Vasvárról a kempingbõl, a vízreszállás helyére, érkezés, pedig a délutáni órákban várható kb 20 km-es táv megtétele után.

Az idei évben sajnos egy megszorítást nekünk is be kell vezetnünk: ha valaki elõzetesen leadta a jelentkezését a vizitúrára, és akadályoztatása, visszalépése esetén a túra elõtti 2. nap (2010. május 12.) 16 óráig nem jelzi felénk telefonon, hogy mégsem tud részt venni, a nevezési díjat az esetben kénytelenek leszünk beszedni tõle, ugyanis a költségek nagy részét a hajók szállítása jelenti, amely már a túra elõtti napon megtörténik!

2. túranap: Gyalogtúra a Vasi-Hegyhát legszebb részein. A túra teljesítésére négy távon van lehetõség, 10, 20, 33 illetve 50 km-en Az idei túra útvonala Hegyhát '10, Hegyhát '20, Hegyhát '30, és Hegyhát '50 teljesítménytúra útvonala, (A hegyhát túrák minden év szeptemberének negyedik szombatján kerülnek megrendezésre).

(térkép: A Kemeneshát és a Kemenesalja Cartographia térkép)

3. túranap: Kerékpártúra szintén a Vasi hegyhát dimbes-dombos területén. A túra vegyesen halad talj és mûúton, érintve a Jeli Arborétumot (májusban érdemes megnézni itt a rododendronok virágzását), az oszkói Hegypásztorkör pincéit, a szajki tavakat, a Hosszúpereszteg ÖTE szertárát, Bérbaltaváron a kardfogú tigris szobrát, és a római katonák útját.

A túrát teljesítõk emléklapot kapnak.

A túrával kapcsolatban további információk szerezhetõek a: http://vas.katasztrofavedelem.hu weblapon, valamint telefonon a túra szervezõitõl:

Lengyel Lajos 20/933-41-83

Poór Balázs 20/350-99-56

A jelentkezést

2010. március 17. 0900 -kor indítjuk,

2010 május 10. 0900-kor zárjuk le a http://vas.katasztrofavedelem.hu oldalon.

A jelentkezés után 1 héten belül visszaigazolást küldünk. (Amennyiben nem kapjátok meg a visszaigazolást, kérlek azt mobilon jelezzétek.)

A gyalog- és a kerékpártúrára a helyszínen is el tudunk fogadni jelentkezést.

Szombathely, 2010. március 17.